Преподаватели от групата Учители за безопасно образование настояват за дистанционно обучение. Те

...
Преподаватели от групата Учители за безопасно образование настояват за дистанционно обучение. Те
Коментари Харесай

Преподаватели настояват за преминаване към онлайн обучение

 Преподаватели от групата  " Учители за безвредно обучение "  настояват за отдалечено образование. Те осведомят за скок на инфектирани деца с близо 50%.

За последните 14 дни по отношение на предходния интервал, позитивните проби при деца са се нараснали с 48,3%. В същото време в учебните заведения се учи в присъствена форма. 

" В актуалната обстановка това е най-добрият вид, с цел да опазим повече животи. Британският вариант е доста по-масивен, доста деца също боледуват. Имаме към 5000 карантинирани възпитаници. Най-добрият вид е електронното образование ". Това сподели за  " България заран " по, Лилия Стоянова от Фейсбук групата " Учители за безвредно обучение ".

По думите ѝ при учениците е трудно да се съблюдават ограниченията и рискът от заразяване в класните стаи е огромен.

" Колегите са задоволително готови. Първокласниците към този момент имат построени някакви привички. Децата, които желаят да учат и са стимулирани, те го вършат присъствено и електронно. Трябва да приказваме и за ролята на родителя, на фамилията, което би трябвало да се включи в процеса ", добави тя. 

Според Стоянова има педагози, които не са получили и първа доза от имунизацията.

" Ние също имаме фамилии, получава се огромен, циничен, затворен кръг. Няма съответно тестване, няма по какъв начин да разберем действителния брой инфектирани. Родителите са раздвоени - някои желаят електронно образование, други - не. Трябва да се откри баланс, само че към този момент е нужно да се премине към онлайн образование за всички възпитаници - от 1 до 12 клас ", счита тя. 

" Децата могат да излизат, да спортуват, само че виждате какво се случва в страните с по-топъл климат - вирусът не се повлиява. Искам да кажа на родителите да се замислят за изгодите от двата типа образование. Да се замислят кое е най-хубавото за децата им ", добави Стоянова. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР